Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΟΑΣΑ: Αναζητούνται τρόποι αξιοποίησης περιουσίας

της Μάρως Τσαντήλα

Έσοδα από την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας των εταιριών παροχής συγκοινωνιακού έργου θα αναζητήσουν τα νέα εταιρικά σχήματα που θα δημιουργηθούν κατ’ εφαρμογήν των προβλέψεων του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.
Οι εταιρίες που βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΟΑΣΑ και παρέχουν συγκοινωνιακό έργο έχουν στην κατοχή τους υπολογίσιμη ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας αποτιμάται περίπου στο 1 δισ. ευρώ, ωστόσο έως τώρα ελάχιστα έχουν γίνει για την αξιοποίησή της.
Κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί φιλόδοξοι σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας ιδίως του ΗΣΑΠ, όμως παρέμειναν απλώς σχέδια επί χάρτου.
Οι σημερινές εταιρίες θα εισφέρουν την ακίνητη περιουσία τους στα νέα εταιρικά σχήματα που προβλέπεται να δημιουργηθούν και υπολογίζεται ότι μπορεί με την κατάλληλη αξιοποίηση, η οποία αναμένεται να γίνει με τη συνεργασία ιδιωτών, να έχουν σημαντικά έσοδα.
Ο ΗΣΑΠ είναι ο μεγαλοϊδιοκτήτης
Τη σημαντικότερη ακίνητη περιουσία ανάμεσα στους συγκοινωνιακούς φορείς διαθέτει ο ΗΣΑΠ. Ανάμεσα στα πλέον αξιοποιήσιμα ακίνητα του οργανισμού είναι και τα εξής:

-Tο μέγαρο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, το οποίο προσφέρεται για την ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: